Top Stranden Turkije

Turkije staat weer bovenaan menig vakantielijstje voor de aankomende vakanties binnen Europa. Ga je van de zomer naar vakantie en ben je echt toe om lekker op het strand te luieren? Lees dan deze top 10 van bestemmingen voor een onbezorgde strandvakantie. In deze lijst vind je de mooiste stranden van Turkije.

  1. Daylan

Onze top bestemming is dit jaar Daylan. Het kleine en pittoreske Daylan is nog niet ontdekt door het grote massatoerisme. Bij dit plaatsje ligt Izutuzu Beach, een 5 kilometer lang strand welke wordt omringd door veel flora en fauna. Niet voor niets is het strand van Daylan, het idyllische Iztuzu Beach, meerdere keren uitgeroepen tot mooiste strand van Turkije. Een aanrader dus.

Daylan Beach

2. Kaș

Geen zin in de drukte van steden als Marmaris en Alanya? Dan is Kaputas Beach, het strand van Kaș een echte aanrader voor jou. Het mooie, schone en witte kiezelzand en de azuurblauwe zee maken dit strand een favoriet voor de naar rust snakkende reiziger.

Kaș strand turkije

3. Ölüdeniz

Geen witte maar hagelwitte stranden, dat is wat je mag verwachten op Ölüdeniz Beach. Het is een relatief klein strand bij de stad Ölüdeniz. Als je naar dit strand gaat heb je de helderblauwe zee voor je en de groene bergen achter je. Het strand heeft niet voor niets de bijnaam “Blue Lagoon”.

Ölüdeniz Strand

4. Patara

Patara Beach is veruit het mooiste strand van Turkije. Het is een bizar lang strand: ruim 18 kilometer lang met hoge duinen, restaurants, strandtenten en alles daaromheen. Ga je naar Turkije en wil je een groot strand? Ga dan hierheen!

Patara Turkije Strand

Wilt u afreizen naar een van deze stranden? Vergeet dan niet dat u een visum moet aanvragen. U kunt een visum aanvragen bij de Turkse Ambassade. Hier heeft u een credit card voor nodig. Als u deze niet heeft kunt u gebruik maken van gespecialiseerde bedrijven die online visums verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.