10 stranden in Sri Lanka die je niet mag missen

Sri lanka was nooit een land dat hoog op mijn lijstje van ‘te bezoeken landen’ stond. Er was veel gedoe, er woedde een burgeroorlog en tsunami’s hebben een hoop verwoest. Toch is Sri Lanka steeds meer in opkomst en besloot ik een bezoekje aan dit land te brengen. Tot mijn grote verbazing waren er in Sri Lanka ontzettend veel mooie stranden die ik absoluut de moeite van het bezoeken waard vond. Sri Lanka is een groot eiland en het grote voordeel van dit land is dat je, wanneer je ook op vakantie gaat naar Sri Lanka, altijd in ieder geval aan één kant van het land de garantie hebt op goed weer. Het klimaat in Sri Lanka is vrij gunstig en elk gebied kent zijn goede tijden en heeft prachtige stranden.

 

De top 10 van de mooiste stranden in Sri Lanka

  1. Tangalle – Dit strand wordt door de meeste reizigers overgeslagen omdat het niet op de route ligt van de meeste groepsreizen. Des te meer reden om dit strand wél te bezoeken, want het is er relatief rustig en het is een schitterend tropisch strand met prachtig wit zand en veel palmbomen.
  2. Nilaveli – Dit strand ligt in het noordoosten van Sri Lanka. Vanaf hier kan je heel makkelijk een tripje maken naar Pigeon Island, waar je kunt genieten van prachtige natuur en schitterende standen.
  3. Pigeon Island – Pigeon Island zelf mag je naturlijk ook niet missen. Dit kleine eiland heeft prachtige, rustige strandjes waar je lekker kunt genieten van de zon en de zee.
  4. Mirissa – Dit strand is knus en gezellig én biedt toeristen tal van activiteiten. Er zijn veel restaurantjes, er is een gezellige bar en je kunt hier allerlei sportieve activiteiten doen, zoals surfen of bodyboarden.
  5. Arugam Bay – Op dit strand wordt er veel gesurft. Ben je sportief ingesteld? Dan moet je dit strand absoluut bezoeken. Het is er vaak druk, maar erg gezellig!
  6. Kogalla – Dit prachtige stand kenmerkt zich door het uitgestrekte strand waar je heerlijk kunt relaxen. Simpelweg mooi en ontspannen. Echt een bezoekje waard!
  7. Negombo – Dit strand is heel ruim en breed en ligt vlakbij de plaats Negombo, waar je kunt genieten van de cultuur en gezelligheid van Sri Lanka die Colombo te druk vinden.
  8. Unawatuna – Hier vind je een levendige strandcultuur in een knusse baai. Gezelligheid ten top met veel restaurantjes en schattige winkeltjes. Dit mag je niet missen!
  9. Hikkaduwa – Hier vind je vlakbij het strand een gezellig centrum waar je leuke winkeltjes kunt bezoeken. Ook staat Hikkaduwa bekend om de schildpadden die hier ’s ochtends naar de kust zwemmen. Een prachtige ervaring die je niet snel zult vergeten.
  10. Trincomalee – Deze stad ligt aan een baai, waar je een prachtig strand vindt. Hier combineer je het stadsleven met het strandleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.