De 10 beste surfspots van Europa

Persoonlijk ben ik een groot fan van surfen. Het gevoel dat je vrij bent, dat je beweegt op het ritme van de zee, het is een gevoel waar je verslaafd aan raakt! Surfen is in mijn geval een uit de hand gelopen hobby. Al jaren reis ik de hele wereld af om de mooiste surfspots te ontdekken, geef ik veel geld uit aan prachtige surfboard (tip, kijk eens op: http://www.davesurfboards.nl/nl/) en heb ik veel geïnvesteerd in het volgen van surflessen bij een surfschool in Nederland, namelijk http://www.ozlines.com. Omdat surfen onderdeel is geworden van mijn leven, heb ik de mooiste surfspots op een rijtje gezet. Ben jij benieuwd naar de 10 mooiste surfspots van Europa? Lees dan verder!

 

  1. Fuerteventura, Corralejo. Op dit eiland vind je prachtige stranden en een fijne zee met veel golven: de ideale plek om goed te kunnen surfen.
  2. Frankrijk, Biaritzz. Hoewel Biaritzz sowieso een populaire vakantieplaats is vanwege het mooie strand, kan je hier uitstekend surfen. Ik vind dit een fijne plek vanwege de hoge golven en de ruimte op het strand.
  3. Spanje, Tarifa. Hier ben je nooit de enige als het op surfen aankomt. Ik vind deze plek prettig, niet alleen vanwege de golven en het mooie strand, maar ook omdat er veel sportievelingen komen om te surfen, te windboarden of andere watersporten te beoefenen.
  4. Portugal, Ericeira. Dit kleine vissersplaatsje is in de afgelopen jaren getransformeerd in een paradijs voor surfliefhebbers. Steeds meer surfers verzamelen zich hier om samen te genieten van het surfen.
  5. Turkije, Alacati. Hier is het bijna het hele jaar door goed weer, waardoor je hier het grootste deel van het jaar terecht kunt om goed te surfen op de fijne golven.
  6. Wales, Llangennith. Zoek je niet altijd de zon op, maar houd je er ook van om in wat kouder water te surfen? Ga dan eens naar dit mooie plekje in Wales! Je zult niet de enige zijn, want ik tref hier altijd veel sportievelingen die ook van surfen houden!
  7. Ierland, Bundoran. Net als in Wales vind je hier weinig zon, maar wel ideale surfcondities. Ik vind het gaaf om hier af te toe te komen, omdat het zóveel meer afwisseling biedt dan de stranden waar het altijd mooi weer is.
  8. Portugal, de Azoren. Hier ben ik vooral veel naar toe gegaan toen ik beter had leren surfen. Vanwege de hoge golven is het verstandig om hier pas te gaan surfen als je veel surfvaardigheden hebt ontwikkeld.
  9. Griekenland, Lefkas. Een plek die bekend staat om de vele wind- en kitesurfers die er komen. Maar ook voor het gewone surfen zit je hier goed. Een mooi strand en een goede sfeer!
  10. Duitsland, München. Je zou het niet zeggen, maar ook in Duitsland kan je terecht om te surfen. In München is, midden in de stad, een surfscene aangelegd. Natuurlijk geeft dit je niet de ervaring die het échte surfen in de zee je geeft, maar dit is zo uniek, dat het echt gaaf is om hier naar toe te gaan!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.