10 verborgen stranden op Bali

Bali is een populaire vakantieplek. Toch is het jammer als je tijdens je vakantie constant overspoeld wordt door toeristen en andere reizigers, terwijl je graag iets mee wil krijgen van de Indonesische cultuur en je het liefst de mooie plekjes op Bali voor jezelf hebt. Ik heb voor jou een overzicht gemaakt van mooie, geheime plekjes op Bali met de beste zwemstranden waar je van de rust kunt genieten. Lees je mee?

 

  1. Perasi Beach. Dit strand is het beste zwemstrand dat je je kunt indenken en omdat er hier weinig hotels en vakantiehuizen in de buurt zijn, is het op dit strand vaak relatief rustig. Ik vond het hier heerlijk rustig!
  2. Dit strand is rustig, omdat het vlakbij het bekende ‘Uluwatu’ strand ligt; een strand dat veel toeristen trekt. Hierdoor kan je op Balangan genieten van de rust én kan je hier heerlijk surfen; iets wat ik zelf heel graag doe. Echt een tip!
  3. Green Bowl. Dit strand is minder druk, omdat het een behoorlijke tocht is om er te komen. Houd je wel van een uitdaging? Bezoek dit strand dan eens. Je beloning is een rustig strand met een prachtig uitzicht en mooie rotsen.
  4. Amed Beach. Hier kan je terecht om te snorkelen of te duiken. Omdat het strand niet veel gebruikt wordt door toeristen die willen zonnebaden, is het strand relatief rustig.
  5. Dream Beach. De naam zegt het al: een prachtig strand met alles waar je van droomt. En waarom het hier zo rustig is? Omdat je er met de boot naar toe moet. Typisch zo’n geheim plekje dat je het liefst voor altijd voor jezelf wil houden!
  6. Karma Beach. Dit strand is een privéstrand waar je alleen op mag als je gast bent bij de privé strandtent. Ga hier dus lekker zitten en maak optimaal gebruik van het mooie strand. Je bent er nu toch…
  7. Finn’s Beach. Om op dit strand te komen moet je een klein tochtje maken met een kabelbaantje. Voor veel mensen is dit teveel gedoe, waardoor er meer plek voor jou overblijft om te genieten van dit strand!
  8. Aan de westkust van het eiland Bali vind je meer vulkanische stranden. De meeste mensen kiezen ervoor om naar de andere kant van Bali te gaan, maar omdat ik de rust opzocht, ben ik naar deze kant van Bali gegaan en heb ik een heel nieuw deel van het eiland ontdekt. Anders, maar wel net zo mooi!
  9. Dreamland Beach. Dit strand ligt vlakbij andere grote stranden waar de meeste toeristen naar toe gaan, maar Dreamland Beach is een pareltje met haar witte zand, mooie golven en fijne restaurantjes.
  10. Padang Padang. Dit strand wordt vooral bezocht door locals die van surfen houden. Ik kom hier heel graag!

 

Meer weten over Indonesië en de mooie stranden die dit land heeft? Kijk dan eens op https://www.indonesie.nl/indonesie/reisgids/bali/duiken-en-snorkelen-bali/ of op http://www.backpackeninazie.nl/backpacken-indonesie/gili-eilanden/!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.